top of page

Zadnje novičke

Arhiv

Tags

KAKO JE LETOS POTEKAL MEDNARODNI IAIM SEMINAR ZA INŠTRUKTORJE MASAŽE DOJENČKOV

Ljubljana: 14.-18.11.2018

Ami tomake, balo bashi baby ...

Težko je v en zapis strniti toliko različnih občutkov, toliko novih spoznanj. Človek si ne bi nikoli mislil, da lahko seminar o masaži dojenčkov prinese nova znanja in nova dojemanja življenja.

Prvi dan smo bili vsi še nekoliko nervozni, nismo se mogli prav zaklepetati med seboj. Inštruktorica Ewa je bila seveda na to situacijo odlično pripravljena – s seboj je prinesla klopčič volne, ki smo si ga med seboj podajali in se pogovarjali. Ko je vsak povedal nekaj o sebi (vmes smo se tudi pošteno nasmejali, ker smo volno kar nekajkrat lovili po prostoru), je bil led prebit. Ewa nam je povedala, da ljudje v naša življenja vstopajo »for a reason, season or a lifetime« - torej iz določenega razloga, za določeno obdobje ali pa za celo življenje. Na nas pa je, da ugotovimo oziroma se odločimo, kako bomo ta poznanstva tkali naprej.

Prav vsak dan smo ponovili masažne prijeme. Če bi masirali prave dojenčke in ne lutk, bi bili ti dojenčki konec tedna gotovo najbolj sproščena bitja na svetu. Seveda ni šlo vse gladko in kar marsikateri spodrsljaj je pospremil smeh.

Drugi, tretji in četrti dan seminarja smo za eno uro na dan dobili družbo, na trenutke tiho, mrmrajočo, na trenutke glasno jokajočo, vedno pa prikupno družbo pravih dojenčkov in njihovih staršev (mamic IN očkov!), ki so jim bodoči inštruktorji pokazali masažne prijeme, s katerimi bodo poskrbeli ne le za sproščenost svojih otročičkov, temveč bodo še okrepili že tako močno in neuničljivo vez z njimi.

Zadnji dan je prinesel obljube o skorajšnjem ponovnem snidenju, na obzorju je bilo tudi – česar si človek sicer po petih dneh poznanstva ne bi mislil – nekaj solz. Kovali so se načrti – kakšni pa naj ostane za nekaj časa še naša skrivnost.

Ami tomake, balo bashi baby ... Se vidimo kmalu spet v letu 2019!

Predstavljamo vam novo generacijo navdušenih kandidatov za inštruktorje masaže dojenčkov 2018!

GALERIJA:

bottom of page