top of page

Zadnje novičke

Arhiv

Tags

GIBALNE URICE ZA DOJENČKE V ZAGORJU

Gibalni razvoj dojenčka v prvem letu je ključnega pomena. Gibanje je dojenčkov prvi jezik, ki že takoj po rojstvu nakazuje, če je z dojenčkom vse v redu. Tako že takoj po rojstvu pediatri preverijo prisotnost novorojenčkovih refleksov, ki so ključni za preživetje dojenčka in nakazujejo na to, da je živčni sistem razvit. Refleksi se morajo sicer po določenem času integrirati in postani zavestno gibanje-v kolikor se ne, to lahko nakazuje na patologijo.


Starši lahko dojenčkov gibalni razvoj podpremo in pravilno usmerjamo v kolikor se naučimo pravilnih prijemov, ki dojenčka spodbujajo na njegovi naravni gibalni poti. Starši s svojim znanjem lahko dojenčku pomagamo na vsakodnevni bazi. Že pravilno previjanje, odlaganje, dvigovanje, obračanje in pestovanje zelo veliko pripomore k temu, da dojenček prejme pravilne gibalne vzorce.V Zagorju ob Savi, v Malem Migcu, se ukvarjamo z dojenčki že praktično od rojstva dalje in tako spremljamo njihov napredek skozi celo leto. Dobivamo se enkrat tedensko, prvo na 5 tedenskem tečaju masaže dojenčka, nato pa še na gibalnih uricah za dojenčke in mamice. Vsak program ima svoje prednosti zato tudi svetujemo, da se udeležite obeh, saj imata v omenjenem zaporedju največji učinek in rezultat pri napredku dojenčka ter dobrem počutju starša.


S programi v novi sezoni 2021/22 pričnemo v zadnjem tednu avgusta, na tednu odprtih vrat, tako da vabimo vse starše z dojenčki, da preizkusijo naše programe in se nam pridružijo na poti zdravega gibalnega razvoja dojenčka.


Tudi na malčke nismo pozabili tako da odpiramo zanje kar 2 skupinici in sicer od 1-3 let in 3-6 let. Telovadba za malčke bo potekala skupaj s starši prav tako enkrat tedensko.Commentaires


bottom of page