top of page

Zadnje novičke

Arhiv

Tags

KAJ KUPITI ZA DOJENČKA?

Se tudi vi sprašujete kakšno igračko, pripomoček ali knjigico bi kupili za dojenčka, da bi imel kar največ od tega? Pa začnimo kar po vrsti:


IGRAČKE

Na trgu imamo poplavo igračk za dojenčke, ki pa jih privlačijo le kratek čas, saj so dojenčku veliko bolj zanimivi predmeti s katerimi upravljate vi, starši. Rajši poskrbite, da mu ponudite kakšen pripomoček iz vašega gospodinjstva in naj vam dojenčke na ta način že v zgodnjem otroštvu "pomaga" pri kuhanju, pospravljanju, pranju in obešanju perila . . Veliko igračk, ki jih ponuja trg danes so zasnovane tudi tako, da dojenčka preveč stimulirajo (kot npr. razne utripajoče lučke, zvoki, glasba).


PRIPOMOČKI

Na voljo imamo tudi ogromno pripomočkov za dojenčke, ki izgledajo zelo mamljivo in vzbujajo občutek, da jih moramo imeti v kolikor imamo doma dojenčka. Naj vas na tem mestu opozorimo, da je večina pripomočkov neustrezna za dojenčke in zavira njihov normalen in zdrav gibalni razvoj saj mu le tega onemogoča oziroma ga ovira na način, da mu spodbuja neprimerne gibalne vzorce. Takšni pripomočki so: ležalniki (ki se po možnosti še tresejo in se zibajo), lupinice, hojice, pripomočki za hojo, pripomočki za sedenje, neprimerne nosilke, črvi, ki jih starši uporabljajo za nepravilno zalaganje dojenčka. Resnično ti pripomočki naredijo več škode kot koristi zato resno razmislite, če jih boste kljub temu kupili.


KAJ IMA DOJENČEK NAJRAJŠI

Dojenček ima od vsega najrajši vaš čas, ki mu ga aktivno in kvalitetno posvetite. Tega ne more nadomestiti noben pripomoček in igrača. Zelo uživa v tem, ko se z njim pogovarjate, mu pojete, z njim plešete ali mu berete knjigico. Naravnost obožuje masažo v čarobnem ambientu, ki mu pomaga, da se sprosti in telovadbo, ki ga še dodatno okrepi. In za to potrebujete samo kvalitetno blazino za na tla, kjer se lahko aktivno zabavata in nekaj znanja ter idej. V veliko pomoč pri teh aktivnostih in pri tem, da vam ne bo nikoli zmanjkalo idej pa so lahko Kartice aktivnosti za dojenčka.
Izbirajte pametno in previdno, saj je prvo leto za dojenčka ključno.

Comments


bottom of page