top of page
Back Massage

Prijetna in učinkovita manualna terapija, ki pomaga telesu vzpostaviti optimalno ravnovesje

BOWNOVA TERAPIJA

TERAPIJA JE PRIMERNA ZA:

 

NOSEČNICE

bolečine v križu, zatekanje, nespečnost, glavoboli, boleče zapestje, priprava na porod, sprostitev...

MAMICE PO PORODU

hitro okrevanje, lažje dojenje, sprostitev napetosti, vzpostavitev ravnovesja v medenici, boleče zapestje, bolečine...

DOJENČKE

kolike oziroma trebušni krči, refluks, napenjanje, hipo/hipertonus, razvoj kolkov, spanje, nemir in jokavost, gibalni razvoj...

OTROKE

mokrenje, nespečnost, napetost, anksioznost, odstopanja od normalne drže: slaba drža, asimetrija, skolioza, čeljustni sklep...

ODRASLE

bolečine (v križu, ramenih, nogah, v vratu, kolenu), hitrejša rehabilitacija po poškodbi/operaciji, glavoboli in migrene, nespečnost, zmanjšanje stresa in anksioznosti ter izboljšanje počutja.

 

KAKO POTEKA  TERAPIJA?

S pacientom se najprej pogovorimo o težavah zaradi katerih prijaha k nam na terapijo, ocenimo trenutno stanje in si zastavimo skupen cilj.

 

Z nežnimi in prijetnimi manualnimi potezami, ki jih izvede usposobljen terapevt preko točk, ki stimulirajo SAMOZDRAVLJENJE in RAVNOVESJE v telesu, se bo vaše telo avtomatsko odzvalo na fizičnem, duševnem/čustvenem in energetskem nivoju. Zato pravimo, da terapija deluje CELOSTNO. To pomeni, da bo imela vpliv na delovanje živčevja, mišic, fascije, delovanje notranjih organov in limfe ter na splošno dobro počutje. S terapijo se prične v telesu tudi detoksikacija zato je značilno, da lahko po terapiji pogosteje odvajate.

 

Terapija poteka na terapevtski mizi, v tišini ter traja okrog 45 minut in je tako sproščujoča, da veliko pacientov med samo obravnavo zaspi. 

Za terapijo so značilne tudi PAVZE med posameznimi terapetvskimi posegi. Takrat se terapevt umakne od pacientovega energetskega polja in mu dovoli, da steče proces samozdravljenja in vzpostavitve ravnovesja v telesu.

DOGAJANJE PO TERAPIJI

Najbolj pogosto se odzivi pri pacientu pojavijo v času prvih 24 do 48 ur po terapiji, nekateri pa učinke občutijo tudi že med samo terapijo. Terapevti spodbujamo paciente, da so čim bolj osredotočeni na občutke in spremembe v telesu, saj nam te informacije zelo koristijo pri izbiri specifičnih posegov in doseganju končnih rezultatov. Svetujemo tudi primerno hidracijo, gibanje na svežem zraku in uživanje zdrave prehrane.

 

KOLIKO TERAPIJ SE PRIPOROČA?

Število terapij je odvisno od vaših težav o čemer se na prvi obravnavi tudi pogovorimo. Povprečno pa potrebujemo nekje med 3 in 5 terapij, oziroma dokler ne dosežemo želenega učinka. Po terapiji vedno naredimo 5-10 dni premora saj v tem času terapija v vašem telesu še vedno deluje. Svetujemo vam tudi obnovitvene terapije na 4-5 tednov. 

PREVIDNOSTNI UKREPI

V primeru nosečnosti, vsadkov, srčnega spodbujevalnika, jemanja zdravil, sladkorne bolezni in drugih pomembnih stanj, o tem nujno obvestite terapevta pred izvedbo terapije.

 

CENIK

BOWNOVA TERAPIJA (45-60 min): 54 EUR

BOWNOVA TERAPIJA DOJENČKI (20-30 min): 30 EUR


KAKO LAHKO SAM-A PRISPEVAM K DOBREM IZIDU TERAPIJE? 


 

1.

SKRBIM ZA USTREZNO HIDRACIJO. 

Ta je ključna za dobro delovanje terapije. Priporočamo vam, da popijete vsaj 6 do 8 kozarcev vode dnevno. Pijte počasi, po požirkih.

 

2. 

Vsak dan vsaj 20 minut HODIM NA SVEŽEM ZRAKU. 

3. 

Izogibam se DVIGOVANJU TEŽKIH BREMEN in naporom vsaj 2-4 dni po terapiji.

 

4. 

Po terapiji se izogibam LEDEDNI, VROČI KOPELI ALI SAVNI. 

 

5.
Pazim na  ZDRAVO PREHRANO in ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG.

 

6.

Med tedenskimi Bownovimi terapijami NIMAM DRUGIH VRST TERAPIJ (masaža, elektroterapija ipd. , ki lahko izničijo učinke naše terapije).

REZERVACIJA TERMINA:  info@malimigec.si ali na 040-241-486 vsake delovnik med 8 in 14. uro

 

VAŠA TERAPEVTKA: Nina V. Pečnik, diplomirana fizioterapevtka in certificirana Bownova terapevtka

bottom of page