top of page
2.png

Predstavljamo vam prvi mentorski program v Sloveniji

RAZVOJNO GIBALNE AKTIVNOSTI ZA DOJENČKE *

z normalnim potekom gibalnega razvoja

O IZOBRAŽEVANJU

Želiš pridobiti ali še dodatno poglobiti svoja znanja o gibalnem razvoju dojenčka? Se naučiti pravilnih prijemov in gibalnih vzpodbud, ki prispevajo k večji kvaliteti gibalnega razvoja? Te je pri svojem delu strah rokovanja z dojenčkom?

 

Če si inštruktor-ica masaže dojenčka, vodiš poporodno vadbo za mamice, jogo za dojenčke, plavanje dojenčkov, si (poporodna) doula, Bownova, kraniosakralna terapevt-ka, ali prihajaš iz druge smeri, ki vključuje delo z dojenčki in mamicami ter si želiš dodatnih kompetenc, je morda ta program točno to kar iščeš, da boš pri svojem delu še bolj suveren-a in uspešen/uspešna.

 

Na 4 dnevnem strokovnem izobraževanju boš usvojil-a znanje o pravilnem rokovanju z dojenčkom, s katerim boš lahko staršem pri vodenju vadb ali izvajanju terapij za vzgled. Razkrila ti bom tudi celo zakladnicrazvojno gibalnih aktivnosti za dojenčke, ki jih lahko vključiš v svoje vadbene programe, igralne urice, masažne urice ipd. Verjamem, da ti nikoli več ne bo zmanjkalo idej kako narediti urico zanimivo, pestro in poučno, dojenčki in starši pa se bodo nadvse zabavali in vedno znova z veseljem vračali nazaj k tebi..

 

Izobraževanje se navezuje na razvojno gibalne aktivnosti za dojenčke z normalnim potekom gibalnega razvoja in ni primeren za zdravljenje patologij. Na izobraževanju boš spoznal-a vse o pravilnem rokovanju z dojenčkom in ogromno aktivnosti za dojenčke z normalnim potekom gibalnega razvoja, ki prispevajo k spodbujanju dojenčkovih motoričnih spretnosti in miselnih funkcij. Dotaknili se bomo tudi uporabe terapevtskih pripomočkov in aktivnosti, ki jih lahko izvajajo mamice skupaj z dojenčki.

Namen seminarja je, da se naučiš pravilne izvedbe prijemov, ki jih boš lahko nadalje implementiral-a v svoje urice z dojenčki in mamicami, ter da poglobiš znanje in razumevanje o gibalnem razvoju dojenčka. Ker je prvo leto za dojenčka ključno.

Izobraževanje se bo odvijalo v Zagorju ob Savi, dne 9. -10. 5. 2024 in 16. 5. -17. 5. 2024,  in bo sestavljeno iz:

- predavanja

- diskusije

- praktičnega dela

- dela v skupinah

- dela s starši in dojenčki

- preverjanje znanja (praktični in teoretični del)

VSEBINA MENTORSKEGA PROGRAMA MALI MIGEC®

Temeljni kurikulum zajema:

 1. Normalen potek gibalnega razvoja dojenčka

 2. Odstopanja od normalnega gibalnega razvoja in alarmi

 3. Razvoj čutil

 4. Dojenčkova vedenjska stanja

 5. Osnove pravilnega rokovanja z dojenčkom

 6. Uporaba pripomočkov za dojenčke

 7. Razvojno gibalne aktivnosti za dojenčke

 8. Prednosti razvojno gibalnih aktivnosti za dojenčke

 9. Kvalitete dobrega inštruktorja

 10. Priprava urice

 11. Praktični prikaz urice s starši in dojenčki

 12. Preverjanje znanja

DA BI PREJELI POTRDILO O USPEŠNO OPRAVLJENEM MENTORSKEM PROGRAMU:

 • je potrebna udeležba na 4-dnevnem mentorskem programu RGAZD* v obsegu 40 pedagoških ur

 • uspešno opravljen preizkus znanja (teoretični in praktični del)

 • samoevalvacija svojega dela s starši

SPLOŠNE INFORMACIJE

 

CENA SEMINARJA:   

 • redna cena: 999.- €

 • akcijska cena za plačilo v enkratnem znesku: 897.- €

 • rezervacija/avans: 333.- € (avans je nevračljiv, v primeru bolezni ga lahko izkoristite v roku 1 leta), možnost plačila na 3 obroke

 • vrednost seminarja je potrebno v celoti poravnati najkasneje do 17. 4. 2024

 • ker je število mesto omejenih imate mesto rezervirano z datumom plačila (torej kdor si prej rezervira mesto, tistemu bo pripadlo)

 

Mesto na seminarju si rezervirate tako, da izpolnite E-PRIJAVNICO spodaj in z nakazilom nevračljivega avansa v višini 333.- € ali enkratnim plačilom 897.- € na TRR račun MALI MIGEC, za katerega vam pošljemo predračun.

 

Število mest je zaradi kvalitete izvedbe izobraževanja omejeno na največ 6 udeležencev.

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa, če izvajalec zaradi bolezni ali druge višje sile ne bo mogel izvesti izobraževanja v dogovorjenem roku.

PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE

Od mentorskega programa sem pričakovala, da, bom dobila znanje za izvajanje uric o razvojno gibalnih aktivnosti za dojenčke in kako pripraviti primerno urico. Na koncu pa sem dobila veliko več znanja kot sem pričakovala in sicer s praktičnega in teoretičnega vidika ter ogromno idej.

 

Tekom celotnega programa sem se počutila sproščeno in sprejeto. Mentorica nas je vseskozi usmerjala in spodbujala k utrjevanju pravilne izvedbe prijemov.

 

Najbolj všeč pa mi je bil praktični prikaz urice s pravimi dojenčki in mamicami.

NEŽA SEDEJ

Od mentorskega programa sem pričakovala, da se bom naučila pravilnega baby handlinga, ideje, nova znanja, kako postopati z dojenčkom. Veliko ljudi ni dovolj ozaveščenih o tem, kako je gibalni razvoj dojencka pomemben, zato mi je bilo še toliko bolj pomembno, da se tečaja udeležim, da znam argumentirati, čemu je temu tako.

Moja pričakovanja so bila presežena, saj sem dobila dosti več znanja, kot sem pričakovala.. Predvsem smo imeli veliko praktičnega dela, kar mi je sploh super, saj s prakso utrdiš znanje, prijeme. Seveda podkrepljeno s teoretičnim delom, ampak mi je bilo res top, da smo imeli toliko več prakse!

Komaj čakam, da začnem delati z mamicami in njihovimi dojenčki.

Vsekakor bo potrebno nekaj kilometrine, ampak, na to pot stopam z veliko mero optimizma, odločnosti in samozavesti.

 

Počutje v skupini je bilo super.. Bili smo majhna skupinica, kar je velika prednost, saj se ti mentorica lahko se bolj posveti in je pozorna na tvoje delo/napake, lažje se naučiš  tako.

Vse smo se hitro ujele in počutje v skupini je bilo zelo sproščeno. Veliko je bilo deljenj izkušenj med seboj, idej, spoznanj.

Veliko sem odnesla od tega. 🙂 

 

Mentorica pa, glede na to, da je bil tečaj prvič... kapo dol.. Če nebi vedela, da prvič izvajaš tečaj Nina, ne vem če bi ti verjela.. Ker si res delovala, kot da to vodenje programa, to inštruiranje obvladaš, dobro si se znašla v vsaki situaciji in bila pripravljena na vsako vprašanje.

Ravno tako pri supportu. Kot sem omenila, vse je bilo tako sproščeno, in že ta odnos ki smo ga gradile od vsega začetka je največji support.

Bila si tam za vsako vprašanje, vsako našo napako si popravila, in nam s tem samo še bolj utrdila znanje..

 

Že čakam obnovitveni tečaj, da se ponovno srečamo 😊

ERIKA TURK

bottom of page