Copy_of_Copy_of_Copy_of_Copy_of_Copy_of_

Gibalno-sprostitveni program za malčke od 1 do 6. leta

Ključ za optimalen gibalni razvoj

MIGANJE ZA MALČKE

Si želite, da bi bil vaš malček spreten, kreativen, iznajdljiv? Želite, da bi na varnem mestu in pod strokovnim vodstvom potrošil odvečno energijo in se zabaval skupaj z vami iz sovrstniki ter razvil optimalno držo, gibanje in hojo? Si želite, da bi se znal vaš otrok tudi umiriti?

Prav s tem namenom je nastal program miganje za malčke, ki poteka v spremstvu staršev ali skrbnikov.

Sedaj imate idealno priložnost, da aktivno izkoristite svoj čas z vašim malčkom in na zabaven način podprete njegov gibalen razvoj. Pripravite se na sanjske dogodivščine, ko boste teden za tednom, skupaj z vašim malčkom odkrivala svet in to kar s svojim telesom. Lahko bosta postala letalo, ladja, kolo ali vlak, prelevila se bosta v živali iz Afrike ali Antarktike, mogoče bosta obiskala celo vesolje. Vsekakor bo migasta dogodivšina obema ostala v lepem spominu, v otroku pa vzbudila naval kreativnosti in veselja. Ura miganja je idealna priložnost, da se s svojim otrokom še bolj povežete in doživite nepozabno izkušnjo, ideje pa izkoristite še za preživljanje prostega časa, ko ste doma ali kje drugje.


ZAKAJ JE TO PRAVI PROGRAM ZA VAJU?

Pri malčkih v starostni skupini od 1 do 3. let bomo delali na utrjevanju hoje in premagovanju različnih ovir, ki jih bomo pripravili kar s svojimi telesi ali s pomočjo poligončka, ob koncu vsake urice pa se bomo naučili tudi sprostitve in umiritve. Otroke in seveda vas bomo naučili različnih elementov miganja na igriv in kreativen način. Pozornost malčkov na vadbi bomo pritegnili s pripovedjo, glasbo, igro in domišljijo. Skozi čarobno popotovanje otroci spoznavajo tudi osnove otroške joge, ki izhajajo iz živalskega in rastlinskega sveta. Otroci se naučijo sprostiti, povezati gibanje in dihanje, zjasnijo svoj um, spoznavajo svoje telo in njegove zmogljivosti. Izvajanje omenjenega programa v otroštvu ima veliko pozitivnih lastnosti na otroka, saj izboljša:

  • koncentracijo

  • spanje

  • delovanje imunskega sistema

  • koordinacijo in držo

  • sprošča napetost in stres 

  • poveže starša in otroka . . . 


KATERE SO ŠE DODATNE PREDNOSTI PROGRAMA?


1. Tukaj NI TEKMOVANJA, primerjanja in pritiskov, ni boljšega in slabšega – vsak ima svoje posebne talente. Otroci raziskujejo svoje telesne in umske zmožnosti – vsak na svoj način. Otrokom se preko gibanja ponuja priložnost, da se naučijo zavedati samih sebe in se ceniti.
2. Učimo se SPOŠTOVATI in ceniti druge že zgodaj v življenju in ceniti ter spoštovati vsa živa bitja, kar prispeva k ustvarjanju lepšega sveta in svetlejše prihodnosti.
3. Učimo se SAMOZAVEDANJA. Otroci se skozi igro učijo samozavedanja, spoznavajo svoje sposobnosti in opazujejo svoje misli.
4. Podpiramo pozitivno DUŠEVNO ZDRAVJE pri otrocih. Ko se otrok nauči sprejeti in se imeti rad, videti v drugih dobro, se osredotočiti in pomiriti svoje misli, se zavedati svojih prirojenih sposobnosti, postane odpornejši na stres, nauči se soočati z življenjskimi izzivi. Otrok bo pozitivnejši in bolj optimističen glede življenja in svojih sposobnosti ter manj dovzeten za depresijo in podobne duševne težave.
5. Spodbujamo ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG. Izboljša se otrokov imunski sistem, telesna drža, telesna moč in gibljivost ter zmanjša stopnja poškodb.  

6. Učimo se TUJEGA JEZIKA preko pesmic in gibanja.

PRIJAVA IN REZERVACIJA

PRIČNEMO:

  • V ČETRTEK, 26.8.2021 ob 17:00 (1-3 leta) in ob 18:00 (3-6 let), PRIJAVE SO V TEKU

  • INVESTICIJA ZA 3 MESEČNO KARTO ZNAŠA 90.-EUR, ZA 1 MESEC PA 35.-EUR. 

  • LOKACIJA: VADBENI CENTER ZAGORJE

  • VAŠA INŠTRUKTORICA: Duška Kopinšek, diplomirana vzgojiteljica z več kot 15 let delovnimi izkušnjami s področja vzgojno-izobraževalnega dela z otroki v vrtcu, s poudarkom na gibanju in igri otrok, mamica 2 sončkov, certificirana učiteljica joge za otroke z mednarodnim certifikatom YAI in kmalu še NTC praktikantka po inovativnem programu Ranka Rajovića.

REZERVACIJA: Mesto na programu si rezervirate tako, da izpolnite PRIJAVNICO spodaj. O vseh detajlih vas bomo obvestili preko e-pošte.