top of page
LETAK MM (15 × 15 cm) (1).png

Spodbuja gibanje, blaži bolečine in izboljšuje splošno kakovost življenja

FIZIOTERAPIJA

za otroke in odrasle

KAKO POTEKA

OCENA IN DIAGNOZA

Najprej pričnemo obravnavo s temeljito anamnezo in oceno pacientovega stanja. Ta ocena pomaga pri razumevanju temeljnega vzroka težave in oblikovanju ustreznega načrta zdravljenja.

INDIVIDUALEN NAČRT ZDRAVLJENJA

Vsak pacient je edinstven zato načrt zdravljenja prilagodimo posameznim potrebam in ciljem posameznika. To lahko vključuje kombinacijo vaj, tehnik manualne (ročne) terapije, načinov, kot sta terapija s toploto ali hladom, aplikacija kinezioloških trakov itd.  Pacienta tudi ustrezno izobrazimo in poučimo o tem kako lahko sam v domačem okolju vzdržuje stanje ali ga izboljša. 

PRAKSA, KI TEMELJI NA DOKAZIH

Učinkovita fizioterapija temelji na znanstvenih raziskavah in praksah, ki temeljijo na dokazih. To pomeni, da so se uporabljene metode zdravljenja z raziskavami in kliničnimi študijami izkazale za učinkovite.

IZOBRAŽEVANJE PACIENTOV

Izobraževanje pacientov o njihovem stanju, postopku zdravljenja in o tem, kako preprečiti prihodnje težave, je bistvenega pomena. To pacienta opolnomoči, da aktivno sodeluje pri svojem okrevanju in sprejema informirane odločitve o svojem zdravju.

POSTAVLJANJE CILJEV

Jasne in dosegljive cilje postavimo v sodelovanju med pacientom in fizioterapevtom. Ti cilji lahko vključujejo zmanjšanje bolečine, izboljšan obseg gibanja, večjo moč, izboljšano ravnotežje ali vrnitev k določenim dejavnostim ali športom.

SPREMLJANJE NAPREDKA

Izvajamo redne ocene, da lahko spremljamo bolnikov napredek in po potrebi prilagodimo načrt zdravljenja. Pozorni smo na spremembe pacientovega stanja in temu ustrezno prilagodimo pristop.

MANUALNA TERAPIJA

Tehnike manualne terapije, kot so mobilizacija sklepov, mobilizacija mehkih tkiv in manipulacija, se pogosto uporabljajo za izboljšanje gibljivosti sklepov in tkiv. Te tehnike se običajno izvajajo z rokami fizioterapevta.

 

TERAPEVTSKE VAJE

Prilagojeni programi vadbe imajo osrednjo vlogo v fizioterapiji. Te vaje so zasnovane za izboljšanje moči, prožnosti, koordinacije in splošne funkcije. Paciente usmerjamo glede pravilne oblike in tehnike, da zagotovimo varnost in učinkovitost.

OBVLADOVANJE BOLEČINE

Fizioterapevti uporabljamo različne metode za obvladovanje bolečine, vključno z manualnimi tehnikami, s toploto, z ledom in električno stimulacijo, pa tudi s poučevanjem pacientov za lajšanje bolečin, ki jih lahko uporabljajo doma.

DOLGOROČNO DOBRO POČUTJE

Dobra fizioterapija se ne osredotoča samo na kratkoročno olajšanje; poudarja tudi dolgoročno dobro počutje in preventivo. Pacienti so poučeni o strategijah za ohranitev svojih dosežkov in preprečevanje prihodnjih poškodb ali težav. 

KOMUNIKACIJA

Učinkovita komunikacija med pacientom in fizioterapevtom je ključnega pomena. To vključuje razlago načrta zdravljenja, razpravo o napredku, obravnavanje pomislekov in zagotavljanje, da se pacient počuti udobno, ko postavlja vprašanja.

CENIK

SREDNJA OBRAVNAVA (45-60 min): 54 EUR

MALA OBRAVNAVA (20-30 min): 30 EUR

VELIKA OBRAVNAVA (60-90 min): 69 EUR

REZERVACIJA TERMINA:  info@malimigec.si ali na 040-241-486 vsak delovnik med 8 in 14. uro

 

VAŠA TERAPEVTKA: Nina V. Pečnik, diplomirana fizioterapevtka

bottom of page