top of page

Zadnje novičke

Arhiv

Tags

BOWNOVA TERAPIJA ZA NOSEČNICE IN LAŽJI POROD - 6 RAZLOGOV

Bownovo terapijo pogosto priporočamo nosečnicam zaradi nežnega in neinvazivnega pristopa, ki lahko še posebej koristi med nosečnostjo in za lažji porod. Bownova terapija vključuje nežne, subtilne gibe, ki so na splošno varni med nosečnostjo. Mnogim nosečnicam je ta neinvazivni pristop privlačen, še posebej, ko iščejo komplementarne terapije. Pri nosečkah terapija poteka tako, da stranka leži na levem boku, nekaj malega pa tudi v polsedečem položaju.
Tukaj je 6 RAZLOGOV, zakaj v MALEM MIGCU tudi nosečkam toplo priporočamo Bownovo terapijo:


1. 

Zmanjšanje stresa: Nosečnost je lahko fizično in čustveno zelo zahtevno obdobje. Bownova terapija je znana po tem, da telo nanjo odgovori z globoko sprostitvijo in zmanjšanjem nivoja stresnih hormonov. Visoka raven stresa lahko vpliva na sposobnost telesa za optimalno delovanje, med porodom pa lahko sproščeno stanje prispeva k učinkovitejšim popadkom in na splošno bolj gladkemu procesu. Terapija bodočo mamico sprosti, pripomore, da njeno telo deluje uravnovešeno kar pomaga zmanjšati stres in spodbudi občutek dobrega počutja in lahkotnosti.


2.

Poravnava medenice: Bownova terapija lahko pomaga pri ohranjanju poravnave medenice, kar je med nosečnostjo ključnega pomena. Pravilna poravnava medenice lahko prispeva k optimalni legi ploda in lahko pomaga zmanjšati nelagodje v spodnjem delu hrbta in medeničnem predelu. Pravilna poravnava medenice je ključnega pomena za nemoteno premikanje otroka skozi porodni kanal.


3.

Boljša cirkulacija in manj otekanja: S terapijo v telesu spodbudimo pretok krvi in ​​limfno drenažo. Izboljšana cirkulacija koristi tako materi kot dojenčku, saj zagotavlja dobro oskrbo s kisikom in hranili ter odvaja odvečno vodo in toksine iz telesa.


4.

Uravnovešanje avtonomnega živčnega sistema: Bownova terapija ima vpliv na avtonomni živčni sistem, saj spodbuja ravnovesje med simpatičnim (boj ali beg) in parasimpatičnim (počitek in prebava) živčnim sistemom. Uravnotežen živčni sistem pa seveda lahko prispeva k bolj nadzorovanemu in učinkovitejšemu porodnemu procesu.


5.

Sprostitev mišic in sklepov: Nosečnost lahko obremeni mišice in sklepe, saj je telo podvrženo znatnim spremembam, da se prilagodi rastočemu otroku. Lahko se pojavijo bolečine v križu, ki lahko izžarevajo tudi v nižje dele telesa, bolečine v sramnici, bolečine v zapestju itd. Bownova terapija je namenjena odpravljanju mišične napetosti in neravnovesja, zagotavljanja olajšanje in nežno a zelo učinkovito sprošča bolečine.


6.

Boljši spanec: Naspana nosečka je vsekakor naboljša priprava na porod. Velikokrat zaradi mnogih skrbi, ki jih doživljajo nosečnice, pride tudi do slabše kvalitete spanca, živih sanj ali celo nočnih mor. Z Bownovo terapijo se nosečkino telo globoko sprosti kar pripomore tudi k boljšemu spancu.

 


Bownove terapije se izvajajo enkrat tedensko dokler se stanje ne izboljša, nato pa priporočamo obnovitvene terapije enkrat mesečno. Za boljši rezultat stranke prejmejo tudi navodila za domov.


Terapije v MALEM MIGCU izvaja Nina V. Pečnik, fizioterapevtka in Bownova terapevtka v Vadbenem centru Zagorje, po predhodnem dogovoru preko telefonske številke 040-241-486 ali preko elektronske pošte info@malimigec.si.Comments


bottom of page