top of page

Zadnje novičke

Arhiv

Tags

Festival Dojiva se letos tudi v Europarku v Zagorju

Prihaja poletje, sproščeni večeri, morje in sonce. V avgustu – vrhuncu poletja – pa obeležujemo tudi svetovni teden dojenja. Med 1. in 7. avgustom 2021 se bo v Sloveniji odvijal 8. festival Dojiva se.


Nejasnosti v povezavi z epidemiološkimi razmerami v Sloveniji so nam vzele veliko – veliko pa tudi dale, predvsem pomen iznajdljivosti in prilagajanja, zato se bo festival odvijal na spletu. To pomeni, da nobena mamica in oče ne bosta ostala brez informacij, nasvetov in izkušenj o dojenju.


Aktivnosti festivala se pričenjajo že junija z literarnim natečajem Naša zgodba. Mamice, očete in otroke vabimo k sodelovanju na natečaju na temo dojenja, ki bo potekal do 25. junija 2021. Več informacij o natečaju najdete na spletni strani www.dojiva.se.


V okviru festivala bodo posneti podkasti – pogovori o dojenju z mamicami, ki imajo različne izkušnje z dojenjem. Na Facebook strani Festival Dojiva se in Instagram profilu Dojiva se bomo dnevno spoznavali mite in zanimivosti o dojenju, zato vabljeni, da nas spremljate in pridobite nova znanja, se malo nasmejite in začudite.


Med 1. in 6. avgustom 2021 bodo na spletu potekala brezplačna predavanja na temo dojenja in starševstva.


Teden dojenja bo obeležila tudi Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje, ki bo v tem času izpostavila knjige na temo dojenja, starševstva, nosečnosti.


Program vseh aktivnosti bo objavljen na spletni strani www.dojiva.se.


V soboto, 7. avgusta 2021, bo ob zaključku festivala Dojiva se v 22 krajih po Sloveniji istočasno potekalo sproščeno druženje mamic, očetov in otrok, z namenom ustvariti mirno, sproščeno in podporno okolje za starše. V Zagorju ob Savi bo dogodek potekal v Europarku od 9. ure dalje.


Festival vsako leto pospremi tudi izdaja vodnika po nosečnosti in starševstvu Zaupam si 2021, ki ga bo mogoče prevzeti na dan dogodka. V vodniku bo pester nabor strokovnih člankov o porodu, dojenju, vzgoji in prehrani.


Bistvo festivala je podpora mama mami. Ni pomembno, kako dolgo je ali bo mama dojila. Pomembna je podpora, saj si vsaka mama zasluži srčno in strokovno podporo v vseh trenutkih, ko jo potrebuje – ko otrok zvečer joka, ko ga čez dan pestijo krči ali ko misli, da morda nima dovolj mleka. Največ kar šteje, je prav podpora.


Vsaka mama je dobra mama – ne glede na to, koliko mleka je ali bo pri njej popil njen dojenček!


Se vidimo na festivalu!
Comentarios


bottom of page