top of page

Zadnje novičke

Arhiv

Tags

BOWNOVA TERAPIJA ZA MAMICE PO PORODU

Bownovo terapijo pogosto priporočamo mamicam po porodu iz več razlogov, predvsem zaradi telesnih in čustvenih sprememb, ki se zgodijo v poporodnem obdobju:


Nežno okrevanje: Po porodu je žensko telo podvrženo velikim spremembam. Mnoge lahko občutijo bolečine v mišicah, napetost in nelagodje. Bownova terapija je zaradi nežnega in neinvazivnega pristopa zelo dobra izbira za hitrejše okrevanje po porodu.


Olajšanje v mišicah in sklepih: Cilj terapije je odpraviti mišično napetost in neravnovesja, kar je lahko še posebej koristno za ženske, ki so morda doživele med porodom večjo obremenitev ali imajo poporodne bolečine na področjih, kot so hrbet, medenica in ramena.


Hormonsko ravnovesje: Celostni pristop Bownove terapije lahko prispeva k hormonskemu ravnovesju in pomaga uravnavati hormonska nihanja, ki se pojavijo v poporodnem obdobju. To lahko pozitivno vpliva na razpoloženje in splošno počutje matere.


Zmanjšanje stresa: Skrb za novorojenčka je lahko zahtevna in ženske po porodu pogosto doživljajo povišano raven stresa. Bownova terapija se osredotoča na sprostitev, potencialno zmanjšanje stresa in spodbujanje občutka umirjenosti v tem prehodnem času.


Podpora medeničnega dna: Bownova terapija lahko pomaga pri podpori mišic medeničnega dna, kar prispeva k njihovemu okrevanju in splošnemu zdravju medenice. Pomaga lahko tudi pri premagovanju urinske inkontinence (uhajanje urina), pogoste za mamice po porodu.


Lažje dojenje: Z uporabo posebnih prijemov oziroma Bownovih potez, lahko terapija pomaga mamici tudi pri lažji vzpostavitvi dojenja, večji laktaciji in preprečuje mastitis.


Bownovo terapijo izvaja fizioterapevtka Nina V. Pečnik, ki se bo z vami najprej pogovorila o vašem stanju in vaših željah. Nato boste skupaj zastavili cilj, ki ga boste tekom obravnave zasledovali. Poleg terapije vam fizioterapevtka tudi svetuje kako lahko same mamice po porodu prispevate k boljšemu počutju in ravnovesju, včasih se odloči tudi za aplikacijo kinezioloških trakov in svetuje vaje, ki lahko še dodatno pripomorejo k izboljšanju stanja.

Komentarze


bottom of page